user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Vet inte riktigt vem/vilka jag ska vända mig till, men har en lite känslig fråga som jag helst inte frågar nån i omgivningen. Det är nämligen så att jag fått nått typ av bett i underlivet. Först trodde jag det var ett myggbett, men nu när jag kollat lite närmare på det ser det inte ut som något jag tidigare sett. Det är liksom en blå/lilaaktig liten skorpa och sedan som ett vanligt myggbett. Jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara för har aldrig haft ett bett där tidigare. Det sitter liksom lite ovanför själva slidan, men innanför könshåret. Är orakad så kan ju inte vara det. Jag förstår att det är svårt att säga vad det kan vara, men vill ju helst inte gå till um om man hellre slipper, så undrar om det finns något man kan utesluta att det är och vad man kan göra åt det? Det gör inte ont, svider kanske lite och känns inte så bra som det brukar, men känns inge bra att det finns där :/


SVAR

Hej,

Som du själv skriver, är det svårt för mig att avgöra vad det kan vara för något. Det jag kan gissa på är att det eventuellt är en irriterad hårsäck. Även om du inte rakar dig kan hårsäckarna påverkas av andra orsaker. Kan kanske också vara ett myggbett som du själv misstänker, bara att det blivit irriterat och därmed ser ut på detta sätt. 

Även om det kanske känns lite nervöst att gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) tror jag det är det bästa du kan göra. Där kan dom titta på det du beskriver och förhoppningsvis lättare avgöra vad det kan vara. På ungdomsmottagningen brukar personalen vara väldigt bra på att få en att känna sig bekväm och med deras hjälp slipper du gå hemma och oroa dig.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1587

Senaste frågorna

Se Alla