user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag är lite orolig över att jag kommer vara för trång i slidan vid första sexet. just nu kan jag bara få in ett finger och knappt en normalstor tampong, men för några månader sedan var jag inte lika trång som jag är nu och kunde då få in normalstora tamponger utan att det tog i mot eller gjorde ont. Vad kan detta bero på ? Kommer jag vara lika trång i resten av livet ? :/


SVAR

Hej,

En bit in i slidan finns slidkransen som består av slemhinneveck. Slidkransen är mjuk och elastisk, men kan se olika ut hos olika tjejer genom att bilda ett trängre eller större hål. Eftersom slidkransen är töjbar vidgas den när du för in ett finger eller en tampong. Läs mer om slidkransen på min hemsida, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

När du ska ha sex med dig själv eller andra lubricerar du (blir våt) om du är sexuellt upphetsad, därmed vidgar sig slidöppningen och det blir smidigare att föra in t ex fingrar i slidan, så länge du är avslappnad. När det kommer till att föra in en tampong är man kanske inte kåt och kan därför vara svårare att få in tampongen om man är trång. Om du tycker det är obekvämt med tampong skulle jag råda dig att istället använda dig av bindor.

Du är fortfarande väldigt ung och därför tycker jag inte du ska oroa dig än, utan din kropp håller fortfarande på att utvecklas och din slidöppningen kommer troligtvis vidgas. Att du inte var lika trång för några månader sedan kan ha att göra med just att du går igenom puberteten, då kroppen din förändras. Du kan självklart alltid ändå ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning om du önskar det.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3970

Senaste frågorna

Se Alla