user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, jag börjar bli orolig för jag rakar mig mellan benen och ibland får jag små röda prickar som inte är någon fara som går bort snabbt! Men för ca. 1 vecka sedan så fick jag en stor slags ”böld” som jag trodde var en finne typ och jag försökte klämma den typ, och det ledde till att det blev lite infekterat och var mycket ömt men inget mer, den gick bort sen! Men nu har jag fått flera stycken sånna och det är otroligt obehagligt och det skaver när jag går, jag har ingen aning om vad det kan vara och medans det är otroligt ömt och irriterat så kliar det as mycket!! Jag vet inte vad jag ska göra, otroligt tacksam för svar!!!!


SVAR

Hej,

De finnar som du beskriver orsakas av hårsäcksinflammationer, vilket är vanligt vid rakning. Genom att man rakar sig skadar man nämligen lite av det yttersta hudlagret som skyddar mot bakteriers intrång. Därför kan man få röda prickar, klåda och inflammerade hårsäckar som ser ut som finnar.

Några tips för att undvika problem vid rakning är att raka på fuktig hud (använd gärna rakgel eller raklödder), smörj in huden med en oparfymerad, fuktgivande kräm efteråt och låt gärna huden vila mellan rakningarna, så den hinner återhämta sig. Eftersom du upplever problemen när du rakat dig mellan benen så är det även bra att låta underlivet lufta lite efter rakningen genom att sova utan trosor. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 1123

Senaste frågorna

Se Alla