user-image
Okänd
Kille ,19 år

Hej är en kille på 19 som har ett problem. Ja har ont på mitt ollon. Märkts mest när ja och min tjej har sex för då kan min förhud glida tillbaka och typ fastna bakom och då gör det ont eller typ känns obehagligt som fan Asså det är så pinsamt så inte vågat fråga innan. Är den bara känslig eller va är grejen för jag vill kunna ha kondom och så utan att kanske få ont


SVAR

Hej,

Du skriver att din förhud kan fastna bakom ollonet vid sex med din tjej, vilket kan ske om man har trång förhud. Att ha trång förhud innebär att man har svårt att dra tillbaka förhuden, vilket kan göra det problematiskt vid t ex onani eller när man ska tvätta sitt kön. Är man i början av puberteten kan man vänta lite innan man försöker åtgärda problemet eftersom kroppen kommer ändra sig, men eftersom du är i slutet av tonåren behöver du troligtvis hjälp.

För att få veta säkert att det är trång förhud du har kan du ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning. Om det behövs kan du där även få utskrivet kortisonsalva som kan användas för att töja ut förhuden genom att dra den fram och tillbaka. Hjälper inte salvan kan en läkare behöva göra en liten operation för att ta bort en bit av eller hela förhuden.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1440

Senaste frågorna

Se Alla