user-image
Okänd
Kille ,13 år

Hej, jag har alltid undrat varför man tar allt sexuellt på en så stor grej t.ex på Youtube där man inte får lägga ut nakenbilder, hade jag en sån hemsida så skulle jag absolut också förbjudit det för jag skulle inte vilja att det sprider sig sex på hemsidan men varför blir det så. Eller att bara vuxna får delta i porrvideos, åter igen jag skulle om jag satt där man bestämer i sveriges lag också förbjuda det för att barn särskilt små inte förstår att sex är någonting man inte bara visar upp så där men varför blir det så. Nu kanske det här är en lite svår fråga att svara på men det är lite som en historia jag hörde att Adam och Eva åt ett äpple och förstod att det inte var bra att visa sig utan kläder. Det jag menar är att ska man visa sig naken måste man lägga ut det på en speciell hemsida som är till för att man ska göra det, för att jag i alla fall har inte sett på någon ”vanlig” hemsida att man får lägga ut sexuella bilder. Tack för att du svarar på min fråga.


SVAR

Hej,

Nakna eller sexuella bilder kan ofta upplevas stötande och därför väljer man att publicera sådant på hemsidor där folk förväntar sig att se just den typen av bilder. På det sättet slipper de som inte önskar se bilder eller videos på nakna personer att göra det. 

Varför bilder på nakna personer i sexuella situationer är så upprörande för vissa är svårt att svara på, men det handlar nog om samhällets normer. Vi människor har på något sätt skapat ett visst sätt att se på nakenhet och sex som gör att det inte passar sig i alla situationer. Kan ha att göra med att vi oftast har kläder på oss och sex är något vi för det mesta har bakom stängda dörrar, därför är det något som inte passar sig överallt.

Det finns inte endast ett rätt svar på din fråga kring varför sex och nakenhet är förbjudet på vissa sidor, utan svaren kan nog skilja sig väldigt beroende på vem du frågar. Varför vissa saker är som dom är finns det tyvärr inte alltid svar på, då det endast är slumpen och historian som påverkat. Lite som den berättelsen du nämner om Adam och Eva som sägs ha ätit ett äpple vilket fick dom att förstå att man inte bör vara naken, bara en förklaring av många. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 1385

Senaste frågorna

Se Alla