user-image
Okänd
Kille ,21 år

Hej Ersta Uffe! Jag har ett problem med hemligheter. När jag lär känna någon riktigt bra känner jag ett behov av att berätta ibland pinsamma hemligheter om mig själv för att visa mer vem jag är. Det är inte saker jag skulle vilja berätta egentligen, men jag känner bara att tvång att göra det för att visa mer vem jag är (även fast hemligheterna kan ha varit engångssaker jag gjort som inte är någon del av mig alls nu). Hur ska jag göra för att slippa känna behovet att berätta såna saker om mig själv? Det känns som jag är skyldig gentemot personen jag pratar med att berätta och jag blir ångestfylld ifall jag inte gör det. Hur kan jag slippa känna såhär? Mvh // Anonym


SVAR

Hej!

Jag har fått denna fråga skickad till mig då Uffe är på pappaledighet.

Jag tror du måste ställa dig frågan varför det är viktigt för dig att personer du umgås med vet om dina hemligheter. Kan det vara så att de saker du har gjort är någonting du ångrar och därför har ett behov av att prata om det? Kanske vore det bra för dig att tala med någon utomstående så som en terapeut eller psykolog för att komma till insikt med detta. När du har accepterat det som har hänt kanske du inte längre känner ett behov av att dela med dig av dina hemligheter.

Du har ingen skyldighet att berätta saker om dig själv som du inte vill! Du bestämmer helt och hållet vad som känns okej att berätta.

Om du vill ha mer stöd i frågan kan du skriva tillbaka här eller maila mig på min facebook.

Hoppas det löser sig för dig!

 


Visningar : 980

Senaste frågorna

Se Alla