user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Jag har nyligen slutat att raka benen. Det började bara med att jag inte orkade, och när jag till sist fick en kommentar av min syster att mitt hår på benen blivit för långt insåg jag hur sjukt det är att hår på benen ens kan anses vara för långt, det är förfan bara lite hår? Och ändå förväntas tjejer och kvinnor tillbringa timmar och pengar varje vecka för att raka bort det, när det är mycket bekvämare att bara strunta i det. Jaja, saken är att jag under de här månaderna av påpälsning har märkt vilken laddning det är i hår på benen. Under sommaren har jag inte brytt mig, men nu när skolan börjar har jag börjat känna ett obehag inför att gå dit med orakade ben. Jag avskyr det och vill verkligen inte påverkas på det här sättet av samhället. Hur får jag bättre självförtroende så att jag kan spotta åt de bakåtsträvande idioterna som förmodligen kommer att reagera på mitt nya hår?


SVAR

Hejsan!

Jag tycker det är coolt av dig att strunta i att raka benen. Jag håller med dig att det är helt sjuk att lite hår kan skapa sådana reaktioner och uppståndelse. 

Jag tycker att en ska göra exakt som en känner och att ingen annan människa har rätt att lägga någon värdering i detta. Att ha hår på kroppen är inget onormalt och hetsen att behöva vara "hårlös" kan många gånger bli extrem. 

Du frågar hur du kan få bättre självförtroende för att kunna bemöta de reaktioner du får på ditt nya hår, utifrån det du skriver tycker jag det verkar som du en väldigt smart person som kan reflektera och analysera. Ha det i åtanke när/om folk reagerar, det är ju ditt eget val att göra som du vill med din kropp, och hår är naturligt. Människor som reagerar på något sådant är fast i sina föreställningar om hur en bör se ut och det är de som begränsas och inte du. 

Varma Hälsningar

AmandaVisningar : 1060

Senaste frågorna

Se Alla