user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hur vet man om man är en transgender ftm person!? (man född i en kvinnas kropp) – jag menar jag har alltid betett mig mer som en kille, klätt mig som en tomboy, och tänkt —> ’fan jag hade varit en sexig kille) O.O, ibland (oftast) på dagarna när jag sitter och lyssnar på musik, dagdrömmer man; jag dagdrömmer om att jag är en sångare, en MANLIG sångare. Inte en kvinna. Jag dagdrömmer att jag är ’modell (manlig sådan), jag menar!! jag känner mig mer manlig än kvinnlig helt enkelt.


SVAR

Hej och tack för din fråga,

Det är många ungdomar som funderar på liknande frågor.

En transperson/transgender är en person som uppelever att hen ibland eller hela tiden inte  passar in det kön hen föddes med. Det kan röra sig om personer som vill byta kön eller personer som ibland känner för att klä sig i exempelvis typiskt manliga kläder.

Det är alltså din egen upplevelse av kön som avgör om du är transperson. Du skriver att du brukar känna dig mer manlig än kvinnlig och att du fantiserar om att vara man. Om du upplever att du är en transperson och att beskrivningen stämmer överrens med din upplevelse kan du kalla dig transperson om du vlll. 

Jag tycker det viktigaste är att du trivs med dig själv och att du kan klä dig och bete dig hur du vill oavsett om det är manligt eller kvinnligt. Jag tror inte att du måste ta reda på om du är transperson om du inte vill. Det vikigaste är att du känner dig tillfreds med dig själv och känner att du kan vara dig själv.

Om du vill veta mer om transpersoner rekommenderar jag RFSL:s hemsida transformering http://www.transformering.se och föreningens KIM:s hemsida http://www.kim.nu. Där kan du läsa mer och ställa frågor till personer som upplever sig som transpersoner.


Hoppas mitt svar är till hjälp!


Amanda


Visningar : 1130

Senaste frågorna

Se Alla