user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej. Jag undrar en sak. Jag och min kille har varit tillsammans i ett halvår och vi har haft sex. Nu är det så han vill ha det hela tiden, men det vill inte jag. Jag säger för det mesta nej, då blir han sur. Jag undrar om han har rätt till att bli sur eftersom jag ville ha sex med han förut, men nu har jag ingen lust. Kommer han tröttna på mig då? Måste jag säga ja för att göra han glad? Är det okej att jag inte vill, fast jag velat förut? Han blir så sur när jag säger nej, och han fortsätter tjata och hålla på, men jag vill verkligen inte. jag är rädd att han kommer göra slut med mig, bara för jag inte vill. Kram


SVAR

Hej,

Självklart är det okej att säga nej om du inte vill ha sex, spelar ingen roll om du tidigare sagt ja. Alla människor har rätt till att ändra sig och bara för att du t ex igår ville ha sex betyder det inte att du vill ha det även idag. Där till hör också att du inte heller måste säga ja för att göra din pojkvän glad, utan vad du vill är lika viktigt.

Om en kille säger ja till sex trots att han inte vill, innebär det troligtvis att han inte kommer kunna få stånd. Lite likadant är det för oss tjejer, eftersom vi inte blir våta (lubricerar) om vi inte är sexuellt upphetsade. Är tjejen inte våt kan det bli smärtsamt för båda parter, eftersom det naturliga glidmedlet försvinner. 

En människas sexuella lust förändras under livet och påverkas lätt av omgivningen. Därför kan sådant som stress i skolan eller problem hemma minska lusten. Av den anledningen kan det vara aktuellt för dig att fundera över om det skett några förändringar som kan ha lett till att din sexuella lust har minskat. 

Du uttrycker en rädsla inför att din pojkvän kommer tröttna på dig om du inte vill ha sex lika ofta som honom, det skulle i så fall betyda att ni kanske inte passar så bra tillsammans. Det är ganska vanligt att två individer i ett förhållande har olika stor lust, vilket självklart kan leda till problem. En lösning kan dock vara att din pojkvän onanerar och därmed får uttryckt sin lust genom det, istället för att tvinga dig in i något du inte vill.

Jag förstår att du tycker om din pojkvän och vill att han ska fortsätta vara din pojkvän, men om det betyder att du måste ha sex fast du inte vill så kommer det antagligen aldrig leda till en bra relation. I ett förhållande måste man kunna kompromissa och hitta lösningar för att klara av att leva med sina olikheter. I alla relationer kommer det gånger då den ena partnern vill ha sex medan den andra inte är lika sugen, då ska ingen känna sig tvungen till att ändå gå emot sin vilja.

Förhoppningsvis kan du och din pojkvän prata om detta för att komma fram till någon lösning som känns okej för er båda.

Kram Ingrid.


Visningar : 1194

Senaste frågorna

Se Alla