user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Jag och min kille som är ett år äldre än mig hade sex för ett par veckor sen några efter att vi haft sex så var jag ganska snurrig i huvudet och mådde illa och kräktes dagen efter jag berättade det för min kille han sa att det var okej och att han inte skulle lämna mig om jag fick barn med honom men jag är inte säker på om jag är gravid om det är så vad ska jag göra vågar inte säga till mina föräldrar


SVAR

Hej,

Om det endast var dagar efter att ni haft sex som du upplevde yrsel, illamående och kräktes borde det inte vara för att du är gravid eftersom det inte brukar märkas så snabbt efteråt. Innan du drar några slutsatser skulle jag därför råda dig att vänta och se om din nästa menstruation kommer, gör den inte det kan det bli aktuellt med ett graviditetstest.

Skulle det visa sig att du är gravid, kan du ta kontakt med ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där de kan hjälpa dig med alternativ och stöd. Att du vart på ungdomsmottagningen är inget dina föräldrar behöver få veta om.

Symtomen du upplevde kan även ha orsakats av helt andra saker, så som att du ätit dåligt eller var sjuk. Om du inte känt av symtomen igen, var det troligtvis bara tillfälligt och ett sammanträffande att det kom strax efter att ni haft sex.

Ifall ni inte skyddade er denna gången, tänk då på att i fortsättningen använda kondom eller något annat preventivmedel för att slippa en oönskad graviditet.

Mvh Ingrid.


Visningar : 2230

Senaste frågorna

Se Alla