user-image
Okänd
Tjej ,15 år

jag gåri 9an och ska välja gymnasium, har rätt så höga poäng och tror jag kan få högre om jag anstränger mej :) jag gillar musik men känner inte direkt att jag vill jobba arslet av mej och bli nån superstar även om det är ett skönt sätt att uttrycka mina känslor på. iaf så har jag länge drömt om att bli astronaut, lite star trek style, men vet ej om jag är redo att göra ett sådant commitment. hur ska jag välja linje?? ena sidan av mej säger natur, då får du en bra framtid. andra säger, nej estet då kan du iaf ha kul och göra vad fan du vill sen. du kan leva som han i into the wild, det e ju bara spännande. hjälp mej mina tankar bara snurrar runt och runt, som du nog märker..


SVAR

Hej!

Det kan vara väldigt svårt att välja vad man ska gå på gymnasiet! Dock är det viktigt att komma ihåg att det inte är något livsavgörande beslut. Det går alltid att hitta vägar till det man vill arbeta med i efterhand.

Du skriver att du alltid har drömt om att bli astronaut, jag är inte säker men jag tror att naturlinjen är den som är mest förberedande inför detta. Är du intresserad av de ämnen som ingår i naturlinjen?

Om du gillar musik finns det som du nämner estetlinjen. Det finns också både naturprogram och samhällsprogram som har musik som inriktning. Kanske det skulle vara någonting för dig?

Försök känna efter vilka ämnen som du är mest intresserad av och välj efter det. Du kan också boka tid med en studievägledare för att få svar på olika frågor och diskutera vad som kan passa bäst för dig. Kom ihåg att detta är ditt val och ingen annans.

Hoppas att du kommer fram till ett beslut som känns bra för dig!

 


Visningar : 1083

Senaste frågorna

Se Alla