user-image
Okänd
Kille ,24 år

Hej, jag är väldigt orolig över flera olika saker. Jag hade oskyddat sex i 10 sekunder innan jag ångrade mig. Har gjort ett klamydiatest på apoteket efter 9-10 dagar som visade att jag är osmittad. Nu ca 7-8 v senare har jag fått vad jag tror är svamp. Det kom dagen efter jag använt en annan persons flytande tvål till underlivet. Var på besök och duschade där. Jag fick alldeles för mycket tvål men använde allt. Dagen efter var min penis skrynklig, lite svullen under förhuden och fjällade lite. Det verkar presis som svamp av internets beskrivningar. Har tvättat med vatten flera gånger varje dag och smörjt in lite med olivolja. Så länge jag smörjer mej är det bra men det försvinner inte. Jag har nu köpt pevaryl och ska prova det. Kan detta vara något annat än svamp? Jag har också fått små röda prickar på bröstet. Har haft det innan med men nu är det fler. Nästan som mikroskopiska födelsemärken. Kan detta vara hiv? Tydligen ökar risken för svamp om man har hiv och man kan få röda prickar.


SVAR

Hej,

Vilken tur att du inte blev smittad av klamydia, men låter som om du lärt dig att i fortsättningen alltid skydda dig med kondom för att slippa eventuella könssjukdomar. 

Att tvätta sitt kön med tvål är aldrig bra, eftersom det torkar ut huden och slemhinnorna. Därför kan din penis ha blivit irriterad och fjällar av den anledningen. Att du därför smörjt in med olivolja är bra, men det verkar ju tyvärr som om det inte hjälper fullt ut. 

Om det är svamp du istället har, kan det hända att svampen trivs extra mycket när du håller penisen fuktig och varm med olivoljan. Därför skulle jag råda dig att försöka gå med luftiga underkläder, gärna sova utan kalsonger och eventuellt försöka behandla med pevaryl. Upplever du dock inte andra symtom som att det svider när du kissar, kliar på penis eller du får vita, gryniga flytningar som luktar bör det inte vara svamp. Dessutom skriver du att du använde flytande tvål, vilket innebär att den alltså inte kommit i kontakt med någon annan person tidigare.

De röda prickarna på bröstet som du beskriver är troligtvis irriterade hårsäckar eller eventuellt något värmeeksem.

De symtom som du talar om som kan komma av en HIV infektion tror jag inte dyker inte upp så direkt, utan tar ett tag innan kroppen försvagats och därmed är mer utsatt. Känner du dig väldigt orolig och vill ha ett säkert svar på vad det är, gör du bäst i att besöka ungdomsmottagningen eller vårdcentralen där de kan titta på din penis och även de röda prickarna på bröstet och därmed se vad som ligger bakom symtomen.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3249

Senaste frågorna

Se Alla