user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hejsan! Jag gillar verkligen inte hur jag ser ut. De jag hatar mest är mina bröst. Dom är så små och många tjejer i min ålder har så stora. Jag har jätte ångest att ingen kille kommer att gilla mig för de. Och jag vill inte ha den känslan, vill trivas med mig själv


SVAR

Hej!

Jag tror du delar de här tankarna med många tjejer. Det är tyvärr ganska vanligt att man är missnöjd med sin kropp på olika sätt. Säkert är tjejerna med stora bröst inte helt nöjda heller, om det nu är någon tröst.

Jag tycker du ska försöka att inte fokusera på bara dina bröst, utan på helheten istället. Din kropp är fantastisk som är stark och frisk och den ska bära dig genom hela livet!

Jag tycker det är bra att du skriver att du vill trivas med dig själv, och det är ett bra mål att ha! Det finns böcker om exempelvis självkänsla som säkert kan hjälpa dig på vägen, kolla på biblioteket eller i skolan. Det finns även hjälp att få tex kuratorer eller psykologer. Ibland kan det hjälpa att prata med någon, en kompis, en syster eller bror eller så.

Sen när det kommer till det där du skriver om killar, och att ingen kille skulle tycka om dig för att du har små bröst... Det behöver du inte oroa dig för! Killar faller för en hel person när de blir kära eller börjar gilla någon. När man blir kär eller attraherad är det ju ofta på grund av personens personlighet, utstrålning och utseende i kombination.

Men jag fattar att det ÄR mycket snack om bröst. Särskilt bland killar i grupp. De blir ofta lite kaxiga och det är som att det är lite coolt med stora bröst, och att prata om stora bröst och så. Skulle man fråga killar en och en, alltså i enrum, tror jag de allra flesta killar skulle säga att det inte är särskilt viktigt med stora bröst. 

Så, sträck på dig istället.  Du har andra fantastiska egenskaper att vara stolt över. Fokusera på dem istället!

Varma hälsningar

Sara


Visningar : 1205

Senaste frågorna

Se Alla