user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag träffade en kille från nätet och började ha sex, vi träffades många gånger och vi blev ihop. Jag ljög för mina föräldrar om vart jag skulle åka, jag sa att jag skulle till stan med någon kompis, men egentligen skulle jag hem till honom. Så jag bestämde mig att berätta för mina föräldrar. Först var deras reaktion helt ok, sen nästa dag så kom deras utbrott. Så de har nu bestämt sig att jag inte kommer få träffa honom mer. Mina tankar är helt spridda, jag tänker på att rymma. Anntingen till honom elr till en kompis. Men det kommer inte bli bättre på det viset. Jag hatar de just nu. Jag kan inte bara gå vidare sådär. Och det är ingenting som de har gjort, det e bara sån jag är, jag älskar honom. De vill att jag ska ha det roligt i mitt liv, och han gjorde det mycket roligare.


SVAR

Hej,

Självklart ska du inte rymma, för precis som du själv skriver kommer det inte bli bättre då utan snarare sämre. Det bästa du kan göra är att försöka prata med dina föräldrar, visa att du förstår deras oro och att du ångrar att du gick bakom deras rygg. På det sättet kanske du vinner tillbaka deras förtroende och får träffa killen igen, även om det blir hemma hos dig när dina föräldrar är där. 

Jag hoppas att du med denna erfarenhet iallafall lärt dig något om den fara det kan innebära att träffa någon från nätet. Även om du hade tur denna gången, kanske du inte har det nästa gång och det är därför alltid viktigt att berätta för ens föräldrar när man ska möta någon från nätet. Ta gärna också med dig en kompis och träffas alltid på en öppen plats första gången. Trots att det kan kännas väldigt riskfritt för man har kanske sett personen via webbkamera, pratat i telefon med mera, så får man tyvärr alltid vara försiktig. 

I vilket fall, var det väldigt bra att du till slut tog dig mod till att berätta för dina föräldrar. Även om det inte blev som du kanske tänkt, hoppas jag ni tillsammans kan komma fram till en kompromiss som känns okej för er alla. Deras oro och besvikelse är absolut förståelig, men du borde också få möjligheten att visa dig mogen och att du tagit lärdom av ditt agerande.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1210

Senaste frågorna

Se Alla