user-image
Okänd
Tjej ,14 år

hejsan fina du!jag har en jätte viktigt fråga t dig.jag ör 14 och och vill ha ett jobb på helgerna typ som frisör eller något jag vill nt dela ut tidningar eller något liknade vet du något?:)


SVAR

Hejsan!

Vad duktigt av dig att du vill börja arbeta redan nu! I och med att du är under 18 år så gäller andra regler, det vill säga när, var och hur du får arbetat är reglerat för att skydda dig. Mer om detta hittar du här.

Som jag har förstått det så söker du ett arbete som frisör eller liknande och att du inte vill arbeta med att tex. dela ut tidningar?

För att arbeta som frisör krävs det utbildning, men ett tips är att du kanske kan få göra praktik eller få vara med på helgerna och se hur arbetet går till och få en inblick i verksamheten. 

Att dela ut tidningar eller till exempel vara barnvakt är arbeten som är lätta att få som ung och kräver ofta heller inte någon utbildning, vilket lämpar sig för unga människor som ännu inte hunnit få den erfarenheten. 

Mitt tips är att du ska höra dig för om det är någon som söker extra hjälp eller har något lämpligt arbete som du kan få, att söka jobb kan vara svårt men om en kämpar på så kan en hitta något som passar en. 

Stort Lycka Till!

Amanda


Visningar : 1091

Senaste frågorna

Se Alla