user-image
Okänd
Tjej ,11 år

Hej jag är en tjej. Som har 2 frågor. 1. Jag vill så gärna ha en bh! men mamma sa att jag skulle få mer större bröst hur ska jag göra? 2. Jag tror jag har fått mens men är inte säker.jo det hände så jag skulle gå till stallet så kändes det som om jag hade kissat på mig meb jag hade inte det. det var helt fått i trosan och lite blodaktit. Hur vet jag om jag har mens?


SVAR

Hej!

Jag vet inte riktigt om jag förstår din första fråga. Menar din mamma att du får större bröst då det eventuellt finns fyllning i kuporna? Om så är fallet, och du absolut inte vill det, så finns det ju även BH:s utan fyllning. Utifrån egen erfarenhet så gissar jag att dina kompisar börjat med BH, eller? Det betyder inte att du behöver göra det. Men, om du verkligen vill ha BH så tycker jag att du ska prata med din mamma igen. Sätt er ner och diskutera frågan ordentligt. Låt henne veta exakt hur du känner och varför. Det finns nog ingen bättre lösning på problemet. Det är ju liksom inte bättre att smyga med det, eller hur? Nej, förklara för situationen för din mamma, så kommer ni säkert fram till en bra lösning.

Ja, hur vet man om man har fått mens ...? För det första så befinner du dig i en ålder då det är ganska vanligt att mensen börjar. Sedan såg du också något blodaktigt i trosorna. Då skulle jag med stor sannolikhet säga att det är din första mens som kommit. Men, det betyder inte att du från och med nu kommer att få den varje månad. I början kan den nämligen vara väldigt oregelbunden. Så oroa dig inte om den exempelvis inte kommer nästa månad. Även här kan du ju prata med din mamma, eller kanske en storasyster. De har båda gått igenom det här, och har säkert mängder med tips och råd att dela med sig av. Du kan också kontakta skolsköterskan eller Ungdomsmottagningen.

Via denna länk kan du läsa/fråga mer om mensen. 

Kram, Louise


Visningar : 1606

Senaste frågorna

Se Alla