Stöd & Svar

24 Sep 2013, 17:25 118
Kille, 15 år
Question


Hej!
Jag har nyss börjat gymnasiet, och går naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap. Jag trivs ganska bra i klassen, men det är inga jag är jättefäst vid.

Igår fick jag frågan av min tränare ifall jag skulle vilja flytta till deras NIU-program, och i så fall gå samma program och inriktning (NA-NAT) men med en idrottsklass. Om det stämmer som han sa då så missar jag inget annat av utbildningen utan läser precis samma saker som min nuvarande klass, men att mina individuella val blir specialidrott och träningslära. Stämmer det?

Varför jag inte valde NIU direkt var för att jag då inte hade hållit på så länge, annars hade jag varit intresserad. Därför läste jag inte på så mycket om programmet innan valet. Jag är däremot väldigt intresserad i träningslära och självklart vore det kul att träna på skoltid!

Finns det några skillnader i utbildningen?
Har man någon fördel på något av programmen?
Finns det något annat än det jag nämnt att tänka på inför ett eventuellt byte?

Tack på förhand!

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag vet tyvärr inget om de inriktningar du beskriver, men det vet skolans studievägledare. Boka in en tid direkt!

Lycka till,

hälsningar

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar