user-image
Okänd
Kille ,18 år

Jag har en lite konstig fråga , hur lång brukar Luke. Vara normalt ? Jag är 18 år och min är 9 cm slak och 14-16 med stånd . Är lite noijig att tjejen skulle bara garva åt mig ifall vi skulle ha sex :S


SVAR

Hejsan!

Inga frågor är konstiga och tycker det är väldigt bra att du skriver in med din fråga. 

Att ha funderingar kring sin kropp och speciellt sitt könsorgan är inget konstigt eller onormalt, de flesta människor har någon gång i livet haft liknande funderingar. 

På RFSU:s hemsida går det att läsa massa bra fakta och få bra information om både det manliga och kvinnliga könsorganet. 

På hemsidan går det att läsa följande: 

I slakt tillstånd är en vuxen västerländsk mans penis mellan 8,5 och 10,5 cm lång, medel är 9,5 cm. Omkretsen är mellan 6 och 10 cm, medel är 8 cm.

Vid erektion (stånd) ökar storleken vanligtvis med ungefär 60 procent. Men en del har lika stor penis vid erektion som vid slakt tillstånd och andra som har mindre penis i slakt tillstånd kan ha en medellång vid erektion.

I en undersökning fick drygt 2000 vuxna västerländska män mäta sin penis när de hade stånd. De flesta penisar var mellan 9-22 cm långa. Medel var 15 cm. Fem procent hade en erektion mindre än 9 cm och en procent hade en erektion som var 23 cm eller större. Den vanligaste omkretsen vid stånd var mellan 8-12 cm, medelomkretsen var 10 cm.

Penis slutar vanligtvis att växa efter puberteten, det vill säga vid 17-19 års ålder.

Mer info hittar du här

Varma Hälsningar

Amanda 


Visningar : 2333

Senaste frågorna

Se Alla