user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! För mig har de senaste tre åren inneburit väldigt mycket funderande kring vilken sexualitet jag har. Jag har i princip kommit fram till att jag är homosexuell alternativt bisexuell men mer intresserad av mitt eget kön. I alla fall så undrar jag om du tror att man som vuxen tänker mycket kring sin sexualitet, liksom känns som att jag har det i tankarna hela tiden (har inte kommit ut heller).


SVAR

Hej,

Att fundera på sin sexualitet är absolut vanligt, framförallt under tonåren men också som vuxen. En människas sexuella läggning kan förändras under livet och behöver alltså inte vara konstant. Beroende på vad som sker i en individs liv kan tankar kring ens sexualitet dyka upp när som. Hur mycket personer tänker på sin sexualitet skiljer sig därför åt. 

En del väljer dessutom att aldrig riktigt definiera sin sexuella läggning, utan är öppna inför att bli kära i och ha sex med alla typer av personer. Du behöver alltså inte känna någon stress inför att bestämma vad du har för sexualitet, utan försök låta tiden och livet utvisa det.

Mvh Ingrid. 


Visningar : 1144

Senaste frågorna

Se Alla