user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Jag mår väldigt dåligt på grund av massor som hänt under min uppväxt och saker som händer nu, jag tror jag varit deprimerad i några år nu. Jag skär mig pågrund av det, det var värre förut men jag försöker sluta. Vissa dagar bryter jag bara ihop, jag skakar, tårarna bara rinner och det gör så ont. Och ofta kan jag inte gå till skolan på grund av det här, min mamma vet ingenting om det och jag vågar inte säga någonting till henne. Jag behöver hjälp, jag vill inte bryta ihop som jag gör men jag vet inte vart jag ska gå och jag är rädd för att prata med folk. Jag har hört att det finns mediciner för depression osv och jag vill verkligen testa det å se om det fungerar. Hur ska jag göra, vem ska jag gå till som kan hjälpa mig med sånt?


SVAR

Hej!

Först och främst: gud vad du är cool som skriver hit och uttrycker att du behöver hjälp. Det är väldigt modigt att inse det!

Jag tycker att du ska gå till en ungdomsmottagning, de kan hjälpa dig med det här. Alltifrån att kolla om du behöver några mediciner till att få prata med någon. Jag förstår att det är läskigt att just prata, men ofta finns det jättegulliga kuratorer där, som är van vid att saker har hänt och att det är därför du skär dig och mår dåligt. Du ska inte känna att du är ensam i något sånthär och det är en jättebra plats att få backning i det du beskriver. Har du svårt att prata med folk har jag en förening som hjälper ungdomar som heter Tilia. Du kan maila oss på stod@foreningentilia.se eller kolla in hemsidan foreningentilia.se. Lycka till, hör av dig om det är något mer du undrar och stor varm kram/AnnsoVisningar : 1108

Senaste frågorna

Se Alla