user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag är 16 år och hatar min kropp. Jag är runt 166 lång och väger runt 65 kilo. Jag skäms något enormt. Finns de något enkelt sätt att gå ner i vikt?


SVAR

Hej!

Enkelt sätt? Nja, det beror ju förstås på vad man anser vara enkelt ... men nej, det gör det inte. Åtminstone inte om man vill att viktminskningen ska bli bestående under en längre tid. Visst finns det många bantningsdieter som gör att kilona rasar i rask takt, men dessa fungerar sällan över tid. Anledningen till det ligger främst i att ingen orkar hålla ut hur länge som helst. Någon gång vill man börja äta "normalt" igen. Det är också därför som vi fortfarande tjatar om att göra av med mer kalorier än vad vi stoppar i oss, att äta regelbundet och varierat, samt att vi måste använda oss av näringsrika och bra livsmedel etc. Tallriksmodellen och kostcirkeln är således fortfarande ganska bra verktyg överlag.

Utifrån hur du formulerar dig så gissar jag att du vill gå ner i vikt. Jag föreslår därför att du kollar igenom UM:s arkiv under taggar såsom "vikt", "kost", "träning" och "missnöje med kroppen". Där finns mängder med svar på liknande frågor! Förhoppningsvis hittar du något av värde där. Annars kan jag också rekommendera UMO.se. Glöm inte heller att du alltid kan rådfråga skolsköterskan vid eventuella funderingar.

Kram, Louise


Visningar : 1372

Senaste frågorna

Se Alla