user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag skulle vela pierca mig i naveln men har hört att det finns ganska många risker med det?


SVAR

Hej,

Vad roligt att du vill pierca dig, som du förstår tycker jag att det är snyggt och roligt. Det första jag vill säga är att du är lite för ung för att pierca dig, de flesta studios brukar ha en åldersgräns på 15  år med målsmans tillstånd för en navelpiercing.

Det finns risker med alla piercingar, och det handlar framför allt om infektioner och fel placering. Det är därför viktigt att gå till en bra och seriös studio, absolut ingen frisör som använder pistol eller Blomdahls eller liknande. Det handlar inte om att de inte kan ta själva hålet, utan att de inte har kompetens att ta hand om komplikationer=när det blir fel och hålet inte läker ordentligt t.ex.

Naveln kan vara svår att läka eftersom den sitter på ett ställe som kommer i kontakt med byxor och andra kläder och rör på sig mycket, t.ex. när du böjer dig fram och sätter dig ner. En navel kan ta ett år att läka, i värsta fall gör den inte det alls. Å andra sidan finns det de som aldrig har problem, och där den läker på några månader.

Det är viktigt att ta hand om sig själv och tvätta piercingen ordentligt, två gånger per dag i början. Med att ta hand om sig själv och sin kropp menar jag att äta ordentligt, gärna ta extra vitaminer och zink, sova och inte festa.

Fundera vidare tills du är 15 år, och får du tillstånd från föräldrar eller annan målsman så kör.


Visningar : 1423

Senaste frågorna

Se Alla