user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej jag är en tjej på tolv år och har typ två slidöppningar. Det är samma slida men två öppningar och de är som en liten ” väg ” mellan. Aså jag kan stoppa in fingret i ena hålet och så ut genom de andra. Jag är jätte rädd att de ska va något farligt men jag vågar inte gå till ungdoms mottagningen för jag vet inte om dom ringer hem till mina föräldrar. Snälla svara!


SVAR

Hej,

Det är förståeligt att du blir rädd, men det är absolut inget farligt. Utifrån vad du skriver tror jag din slidkrans är delvis ihopväxt. Alla tjejer har något som heter slidkrans, som är slemhinneveck som sitter runt slidöppningen. Slemhinnevecken kan vara olika stora och sitta olika tätt, hos dig är troligtvis en av flikarna fast i båda ändarna vilket skapar typ två slidöppningar. Du kan läsa än mer om slidkransen på min hemsida, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

Om du upplever det som ett problem går det att åtgärda genom att ta bort den extra fliken vid en enkel operation under bedövning. Beroende på hur mycket som behöver bedövas kan operationen göras på ungdomsmottagningen eller alternativt på sjukhus. 

Även om jag förstår att du är nervös inför att besöka ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) behöver du inte vara orolig över att det ska komma fram till dina föräldrar. Personalen på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt och säger du till dom att du inte vill att någon ska veta om att du vart där, så lyssnar dom på dig.

Mvh Ingrid.


Visningar : 2440

Senaste frågorna

Se Alla