user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är en tjej på 15år som är 163cm lång och väger 67kg. Jag spelar handboll 3ggr i veckan och utöver det så springer jag 2ggr i veckan. Jag försöker äta ganska nyttigt och försöker undvika kolhydrater så mycket som det går. Många säger till mig att jag har mycket muskler och världens snyggaste mage. Men jag känner ändå att jag väger för mycket och är för tjock. Hur ska jag göra för att gå ner i vikt och fortfarande ha kvar mina ”muskler”?


SVAR

Hej!

Lite knepig fråga faktiskt. Jag skulle nämligen tro att det kan bli lite svårt utifrån din kroppstyp. Hur ser resten av din familj ut? Jättesmala? Jag gissar att svaret är nej. Sedan är du inte tjock - du låter vältränad och hälsosam. Förstör inte det. Det är musklerna som väger. Det du kan testa är att fokusera lite mer på konditionsträning ... men samtidigt måste du ju anpassa din träning efter det som gynnar din handboll, antar jag. Och de som "enbart" konditionstränar bygger inte muskler på samma sätt. Det är därför en ganska svår balansgång som du försöker dig på. Men, prata med en utbildad PT (personlig tränare)/din idrottslärare ... de har bättre koll på träningsupplägg än vad jag har.

En sak till ... din kropp utvecklas fortfarande. Den kommer sannolikt inte att se ut som den gör nu om några år. Lite tålamod är därför bra att ha.

Kram, Louise


Visningar : 1072

Senaste frågorna

Se Alla