user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är 167cm lång och väger 62kg. Jag skulle vilja gå ner ca.3-4 kg men jag undrar hur, för jag vill inte börja gå på dieter eller något liknande. Jag tränar dans 4 dagar i veckan (7 ggr) och cyklar 16km nästan varje dag. Men jag går inte ner i vikt fast hur än jag försöker träna måttligt varje dag. Kan du hjälpa mig?


SVAR

Hej!

Nej, speciella bantningsdieter är ingenting som jag förespråkar heller. Däremot kan du kanske ändå tänka över när, vad och hur du äter. Äter du näringsrik och varierad mat på regelbundna tider (frukost, lunch, middag + mellanmål)? Äter du ofta skräpmat (socker/fett)? Sover du ordentligt om nätterna? Är du stressad? Hur ser fördelningen av de olika näringsämnena ut på din tallrik normalt sett? Äter du ungefär enligt tallriksmodellen?

Nu vet inte jag i vilket sammanhang som du cyklar. Är det till skolan eller? Om inte, så kan du testa att byta ut någon/några cykelturer mot exempelvis löpning. Rent generellt är det nämligen så att muskler väger mycket. Jämför exempelvis hur konditionsidrottare ser ut i jämförelse med de som behöver mycket råstyrka. Och cykling ger ju ordentliga lårmuskler i alla fall.

En sak ska du veta i alla fall, du är inte tjock. Känn därför ingen press på att detta måste fungera. Utifrån det lilla jag vet om dig så verkar du vara en sund och vältränad tjej. Fortsätt vara det också i framtiden!

Kram, Louise  


Visningar : 1133

Senaste frågorna

Se Alla