user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej Ingrid, jag har kollat runt lite på hemsidan och är inte 100% säker om vem det är bäst att fråga detta. För tre dagar sedan så gillade jag en söt tjejs bild på Instagram, några timmar senare så började hon skriva till mig. Vi snackade smått om skola, vilken linje vi båda gick på och lite småsaker som musik och hobbies. Men ett av problemen är att det känns som om jag är den enda som startar diskussioner, frågar frågor och sånt. När jag ställer en fråga så svarar hon och efter svaret, ett simpelt ”Du då?”, så självklart svarar jag och så blir det inte så mycket mer med det, och så byter vi typ ämne. Men det är lite svårt för mig eftersom jag inte är så van vid att snacka med tjejer. Samt att programmet vi chattar på ”Kik”, så kan man se om motparten har läst meddelandet eller ej och ibland har hon läst det och svarar inte, och där tror jag inte hon menar något illa, jag tror att det bara är jag som är paranoid och inte vill sumpa denna chansen. Då det var några år sedan min senaste relation. Det står på hennes Instagram sida att hon är singel, så jag misstänker att hon är ute att träffas eller något, men det känns lite skumt att fråga om vi ska göra det när vi bara skrivit i 3 dagar. Jag vill verkligen inte sumpa den här chansen, då hon är söt och vi har samma intressen. Känner verkligen att jag behöver hjälp och tips


SVAR

Hej,

Du skriver att tjejen själv valde att börja skriva till dig efter att du kommenterat hennes bild, vilket jag skulle tolka som att hon visar intresse för dig. Varför hon inte fortsätter att ta initiativet till nya konversationer kan ha att göra med flertalet saker, så som att hon har svårt att komma på något att skriva, att hon inte har tid till att skriva så ofta eller att hon inte längre är intresserad. Varken du eller jag kan tyvärr veta den egentliga orsaken, utan det är endast tjejen själv som vet. Det gäller dock att inte överanalysera allting, utan försök agera och skriv det som känns bra.

Vad jag förstår det som har ni nu pratat i ca fem dagar och det är troligtvis lite väl tidigt att träffas i verkligheten. När man möts via internet eller andra social arenor som inte är IRL, då gäller det dessutom alltid att vara försiktig inför ett eventuellt möte. Berätta gärna för dina föräldrar och vänner att du ska träffa personen och se alltid till att mötas på en offentlig plats. 

Om du är intresserad av tjejen kan du självklart fortsätta skriva med henne, för att eventuellt se om hon vill närma sig dig mer genom att t ex föreslå ett telefonsamtal. På så sätt går ni stegvis framåt och lär känna varandra bättre. Var dessutom inte rädd för att fråga henne något du undrar, utan det värsta som kan hända är att du får ett nej. Även om det kanske skulle kännas jobbigt, så slipper du iallafall gå och oroa dig.

Tänk på att vara dig själv, det kommer du långt på här i livet!

Mvh Ingrid.


Visningar : 1289

Senaste frågorna

Se Alla