user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej Karl! Jag har kollat runt lite på hemsidan och är inte 100% säker om vem det är bäst att fråga detta. För tre dagar sedan så gillade jag en söt tjejs bild på Instagram, några timmar senare så började hon skriva till mig. Vi snackade smått om skola, vilken linje vi båda gick på och lite småsaker som musik och hobbies. Men ett av problemen är att det känns som om jag är den enda som startar diskussioner, frågar frågor och sånt. När jag ställer en fråga så svarar hon och efter svaret, ett simpelt ”Du då?”, så självklart svarar jag och så blir det inte så mycket mer med det, och så byter vi typ ämne. Men det är lite svårt för mig eftersom jag inte är så van vid att snacka med tjejer. Samt att programmet vi chattar på ”Kik”, så kan man se om motparten har läst meddelandet eller ej och ibland har hon läst det och svarar inte, och där tror jag inte hon menar något illa, jag tror att det bara är jag som är paranoid och inte vill sumpa denna chansen. Då det var några år sedan min senaste relation. Det står på hennes Instagram sida att hon är singel, så jag misstänker att hon är ute att träffas eller något, men det känns lite skumt att fråga om vi ska göra det när vi bara skrivit i 3 dagar. Jag vill verkligen inte sumpa den här chansen, då hon är söt och vi har samma intressen. Känner verkligen att jag behöver hjälp och tips


SVAR

Hej! Jag kan absolut svar på frågan, jag har varit med om samma situation många gånger :)

När man lär känna någon ska man inte ha för bråttom, varken med att dra slutsatser om vad personen tycker om dig, eller med att komma vidare i relationen. 3 dagar är inte så jätte lång tid, men jag vet hur det känns när man tycker att någon är underbar och vill veta vart konversationen och relationen leder någonstans.

Att hon svarar på dina meddelanden tyder ju på att hon hur som helst vill prata med dig, annars hade hon ju inte svarat alls. Sen kanske hon har massa annat som händer i hennes liv, och därför svarar hon inte jätte snabbt eller ibland inte alls, men att vara mer ”på” tror jag inte är en bra idé för då kanske hon känner att det blir lite för stressigt, ge henne lite andrum.

Att du inte är så van vid att prata med tjejer spelar inte så stor roll, det viktigaste att tänka på är att vara trevlig och intresserad av vad hon har att säga, precis som när du pratar med en killkompis.  En eventuell flickvän ska ju vara som en bästa kompis som man dessutom känner sig attraherad av.

För att visa att du är intresserad av mer än att bara vara vänner så kan du ge henne komplimanger som t.ex: ”Måste bara säga att jag tycker att du är jätte vacker” eller ”Det vore trevligt att träffa dig någon gång i framtiden så att man fick njuta av dina vackra ögon i verkligheten”.  Men som sagt, låt det ta sin tid, man ska inte stressa kärlek, man ska låta den växa och bli stark.

Hoppas att du fick ett svar du är nöjd med, skriv gärna tillbaks till mig när du testat det jag har sagt ett tag. Lycka till!


Mvh KarlVisningar : 883

Senaste frågorna

Se Alla