user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag och en barndomsvän har skickat bilder på varan eller jag har skickat till honom och nu vill han ha sex vi går i samma klass men han har börjat om så han är ett år äldre än jag. vet att det är fel men jag vill ändå jag är ju inte direkt byxmyndig och våra föräldrar är jätte bra vänner men det känns som om jag bara måste bli av med oskulden nån gång han säger att han vet att vi kmr hamna illa ute och att han vet att jag vill det här jag vet inte vad jag ska göra han säger att jag är fin och att det kommer vara skönt räknas det här som våldtäkt och vad tycker du jag ska göra och tror du han talar sanning


SVAR

Hej,

Du skriver att du bara måste bli av med oskulden nån gång, men du är fortfarande bara 14 år och du har många år på dig att bli av med oskulden. Det är viktigt att du inte känner dig pressad till att ha sex, utan du ska känna att du själv vill ha det för din skull och ingen annans. 

Vad jag förstår det som är killen du funderar på att ha sex med 15 år och enligt lag är det olagligt att för någon över 15 år att ha sex med någon under 15 år. Det innebär dock inte att två personer som är kära där den ena t ex är 16 och den andra 14 inte får ha sex. Lagen är till för att skydda unga individer från att bli sexuellt utnyttjade, alltså tvingade till att ha sex. Du kan läsa än mer om lagen här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Det jag tycker du ska göra är att ordentligt tänka igenom vad du vill och om du känner dig redo för att ha sex. Se endast utifrån dig själv utan att reflektera över vad killen i din klass säger. Du ska ha en bra känsla i kropp och sinne när du tänker på att ha sex. Om du tvekar hoppas jag att du väljer att vänta tills du är säker på att du är mogen för att ha sex.

Mvh Ingrid.


Visningar : 2603

Senaste frågorna

Se Alla