user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Vad ska man göra när det känns som det inte finns någon mening med livet längre? om man försvann skulle ingen bry sig.. ”sometimes when i say im okay, i want someone to look me in the eyes, hug me thigt and say, i know you’re not.” Jag vill känna mig älskad av någon, betyda något.. Ingen ser mig, jag är inte värd något.. Alla andra runt mig lyckas, dom har något som jag inte har och aldrig kommer få. & jag står långt bakom och bara kollar på. Skriker och gråter i min ensamhet, men ingen vill kolla över axeln och se hur jag har det.. Just nu har jag panik för det här med gymnasiet.. Ända sen 0:an har man lärt sig sin ”plats”, vilka alla är, vilka som är med vilka.. Man kan liksom allt. Det är liksom ”tryggt” på något sätt, att veta hur allt är, att ha typ rutiner, samma människor och så. Men nu ska man åka till en helt ny skola, alla människor är nya, man vet ingenting om någon eller något. Det känns så läskigt, jag känner mig liten. Det känns som jag inte kommer ha någon att va med för jag är så osäker och tillbakadragen.. Allt känns bara så meningslöst. O ja, det finns ingen mening med något längre..


SVAR

Jag tror att det är bra att berätta för någon att man känner så som du gör. Någon som kan säga till en att de tankarna man tänker är väldigt hårda. Att det lätt blir så att om man börjar tänka tankar som dessa, tror man tillslut på dem själv och börjar leva efter dem. Ofta blir det som vi tänker och det man måste försöka göra är att tänka om.

Ofta är det också bra att bryta rutiner och prova något nytt. Om du känner så här och gör som du alltid gjort, då kommer det med säkerhet fortsätta. Men om du gör något annat, som till exempel nu med gymnasiet, kanske det leder till något du aldrig kunde föreställa dig innan. Bra saker.

Det bästa om man känner sig som du, osäker, tillbakadragen och att du inte är värd något, är att försöka börja jobba på att bli den du vill vara istället. Det är inget fel på att vara något av det, men att känna att man inte är värd något, det ska ingen behöva känna. Du är värd en plats på den här jorden precis som alla andra, oavsett om du är tillbakadragen eller inte. Men om du själv lider av det, försök utmana dig själv, bli ditt bästa jag. Tro på att du visst är värd det bästa, för det är du!!

Varm kram/AnnsoVisningar : 1190

Senaste frågorna

Se Alla