user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 4 månader nu och jag älskar honom jätte mycket och vi funkar super bra ihop. Men det är en sak som jag inte kan sluta tänka på och jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt.. Han är två år äldre än mig och har tidigare haft ett förhållande på 15 månader med en annan tjej. Han har också legat med 8 andra personer tidigare. Jag har sagt till honom att jag tycker det är jobbigt och att jag tänker på det väldigt ofta men han förstår inte min känsla.. Han är nämligen min första kärlek, mitt första förhållande och den ända jag har haft sex med.. Men får upp bilder i huvudet rent för ofta där jag ser att han har sex med sitt ex eller med andra, börjar gråta ibland så jobbigt det är.. Vad ska jag göra ?


SVAR

Hej,

Den första kärleken brukar alltid vara lite speciell och du kanske vill att din pojkvän ska uppleva samma sak med just dig. Fast trots att du inte är hans första kärlek, innebär inte det att du betyder mindre för honom. Utan alla kärlekar under livet är speciella på sitt sätt, på grund av att alla människor är unika.

Du skriver att du tycker det är jobbigt och blir ledsen av att tänka på honom med andra tjejer, vilket kan vara förståeligt. Samtidigt undrar jag bara vad det är som du tycker är jobbigt, om det är så att du blir svartsjuk, att du jämför dig med de andra tjejerna, är rädd att du inte räcker till, oroar dig för att han ska gå tillbaka till dom eller vad det nu än kan vara. Försök tänka igenom det, då det på så sätt kan bli lättare att bearbeta. 

Eventuellt mår du dåligt av att tänka på din pojkväns tidigare sexuella erfarenheter och relationer för att du är osäker på dig själv. Du kanske inte trivs med dig själv och ifrågasätter därmed din pojkväns kärlek till dig, just för att du inte känner någon kärlek till dig själv. Eftersom detta tvivel i så fall skapas utifrån dig själv är det endast du själv som kan bearbeta det genom att faktiskt förstå att du räcker till och se att din pojkvän älskar dig för att du är du. 

Din pojkvän är i en relation med dig nu och ingen annan, vad han gjort tidigare har därför inte med dig att göra. Tyvärr kan man inte styra över vad ens partner gjort innan i livet, utan man får se till här och nu.

Jag hoppas du tillsammans med stöd från din pojkvän kan förstå att er kärlek och ert sexliv är speciellt och är separerat från hans tidigare relationer.

Mvh Ingrid.


Visningar : 2276

Senaste frågorna

Se Alla