user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hejsan, jag har två stycken saker jag undrar över. Jag är rätt ny på att stimulera klitoris(om jag kan skriva så.) och ibland för att jag ska kunna njuta av det så måste jag vara lite hårdhänt. känns som om jag är hårdhänt, men det gör inte ont. hur som helst så hade jag mens för ca två veckor sen, det är över nu men det har inte slutat komma blod. Det är typ rosa aktigt och ibland vanligt blodfärgat. Det har varit så ända sedan mensen slutade. Jag är rätt säker på att det inte är en långvarig mens för det liknar inte det. Det gör inte ont eller känns fel på något sätt. Nu undrar jag om det är något fel på mig? om jag kan vara skadad eller något annat, ska jag då uppsöka läkare? Min andra fråga är hur man kan stimulera på ett bra sätt? har kollat runt lite men allt verkar lite otäckt. Finns det något ställa man kan vända sig till för att få reda på lite mer om vad man kan göra, själv och med partner? Blir glad om du hinner svara. Mvh. (Namn borttaget p g a anonymitet)


SVAR

Hej,

Att du fortsatt har rosa aktiga/blodfärgade flytningar två veckor efter mensen kan vara att mensen är långvarig. Är det kanske så att du tar något preventivmedel kan det ha påverkat din menscykel. Är flytningarna dessutom lite bruna ibland kan det vara för att det kommer såpass lite blod att det hinner torka snabbt, då blod blir brunt efter att det lämnat kroppen.

I och med att det inte gör ont eller att du inte har några övriga symtom, så bör det inte vara något fel. Jag skulle nog ändå råda dig att ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där de kan utesluta att det är något som inte står rätt till. 

Att ha sex med sig själv eller andra fungerar ungefär på samma sätt, bara att man med en partner också måste samverka med denne. Det grundläggande är att utforska sin egen och/eller andras kroppar genom att känna, smaka, titta med mera. Innan du har sex med någon annan kan det vara bra att ha onanerat, eftersom du då upptäcker vad du njuter av och kan på så sätt förmedla det till en framtida partner. 

Lite tips på hur du som tjej kan onanera är att smeka klitoris, pulla dig (stoppa fingrar i slidan) eller smeka dina bröst. Det är individuellt hur starka vibrationer man kan behöva för att nå orgasm, eftersom du verkar behöva vara ganska hårdhänt kan du testa en klitorisvibrator. 

Jag vet inte vart du tittat någonstans när du hittat saker som verkar otäcka, men det finns oändligt med sätt att ha sex på. En del gillar hårdare medans andra vill ha mjukare sex. På min hemsida kan du dessutom läsa mer om vad sex är: http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/

Mvh Ingrid.


Visningar : 1878

Senaste frågorna

Se Alla