user-image
Okänd
Kille ,20 år

Hej jag e 20år gammal kille som ej haft sex asså e jag oskuld för någon vecka sen så hittade jag prickar vid strängen på penisen går det har kliat svidit Kan ja ha fått herpes? ?


SVAR

Hej,

Det är inte helt ovanligt att ha prickar på penis, just prickar på eller runt ollonet kan uppstå om man tvättar sig för ofta och med tvål. Känner du igen dig i det kan du i så fall testa med att inte tvätta dig lika ofta och framförallt inte använda tvål, då det torkar ut slemhinnorna. 

Prickarna du har kan även vara penila papler, vilket är små, vita/ljusa vårtliknande hud bitar som många unga killar får. De är helt ofarliga och därmed inget att oroa sig för. Eventuellt kan det också vara talgkörtlar som även det är normalt.

Att det kliar och svider kan dock vara en indikation på att det kan vara något som är fel. Om du inte haft sex, varken samlag eller oralsex, bör du inte ha blivit smittad av någon könssjukdom. Utan istället kanske det kan vara en annan typ av infektion som i så fall går att behandla.

Jag skulle råda dig att ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) eller vårdcentralen där de kan titta på prickarna och därmed lättare avgöra vad det kan vara.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3023

Senaste frågorna

Se Alla