user-image
Okänd
Kille ,18 år

Tjena jag är en kille på 18 år som haft en javla massa problem med familjen , socialen och polisen . Jag har fått sjuka humörssvägningar som stör mig så jävla mycket , är ofta helt tom inombords utan någon lust att göra något över huvudtaget än att ligga i soffan och dega. Jag har blivit sjukt osocial , det kan hända att jag går en hel dag utan att ens Prata med någon annan människa . Jag har någon slags paranoia eller något Eftersom det Känns som om alla stirrar på mig när jag t.ex går ute på gatan någonstans som Gör mig nervös Vart jag än är . Har tappat mitt självförtroende helt , jag kan inte Prata med tjejer längre efter att jag Gjorde slut med mitt ex för typ över 2 år sen så har det bara blivit värre , när jag vill Prata med en tjej så Blir det typ helt tomt i tankarna så jag Blir stum . All dehär och alla sjuka jävla tankar har fått mig att tappa livsglädjen , vet inte vad jag ska göra Längre . Vad kan jag göra ?


SVAR

Hej! 

Låter som om du har det riktigt tufft och jobbigt. 

Tycker att det är jättebra av dig att skriva in hit och jag hoppas att jag kommer kunna med bidra med lite tankar som hjälper dig på vägen till att må bättre. 

Har du tidigare blivit erbjuden någon form av hjälp för de problem du skriver in med?

Utifrån det du skriver tycker jag det låter som om du skulle behöva någon form av professionell hjälp för att hjälpa dig med dina humörsvängningar, ditt självförtroende och för att få dig att komma ut ur den negativa spiral som jag upplever att du har hamnat i.

Förstår att det är ett tips som kan låta ganska jobbigt och inte så roligt men genom att få professionell hjälp kan du få hjälp och verktyg att handskas med ditt humör och ditt mående. 

Du skriver att du har haft problem med din familj och även med socialtjänsten och polisen, så kan förstå om du känner att du inte vill få hjälp genom exempelvis socialtjänsten men finns andra verksamheter som erbjuder stöd och hjälp.

En första kontakt som jag uppmuntrar dig att ta kontakt med är ungdomsmottagningen, på ungdomsmottagningen har de kuratorer som en kan få prata med och så kan de även remittera än vidare till andra verksamheter som till exempel är specialiserade på vissa problem. 

Finns en mängd olika metoder som kan hjälpa en att må bättre. 

Du skriver att det kan gå dagar du då inte pratar med någon människa och att du kan känna dig paranoid när du ute. 

Jag tänker att det är bra att du får prata med någon om detta.

Går du i skolan eller arbetar du? Att bara vara hemma kan i vissa fall göra att en mår sämre, och att inte prata med någon om hur en mår kan göra att en stänger i känslor som behöver komma ut. 

Om  du vill så får du jättegärna skriva till mig på facebook eller skype. Då kan vi prata närmare om hur du mår eller om du bara vill ha någon att snacka med ibland.

På facebook heter jag Amanda Andersson Fryshuset och på skype amanda.andersson.fryshuset.

Brukar försöka svara så snabbt jag kan och vara inne på skype så mycket som jag hinner. 

Hoppas att du fick lite hjälp av mitt svar och som sagt, skriv gärna till mig så kan vi prata mer.

Varma Hälsningar och ta hand om dig!

Amanda


Visningar : 1176

Senaste frågorna

Se Alla