user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag är en 16-årig tjej som har problem med min brors flickvän. Jag har en tvillingbror som har en flickvän i samma ålder som oss. I början var hon en jättesnäll tjej. Tyckte jättemycket om henne. Men efter en månad visade hon en annan sida. Hon behandlar mig ofta illa och säger väldigt dumma kommentarer. Det kan bl.a. handla om mitt utseende, vad jag gör, vilka jag umgås med, vad jag säger. Alltid ska hon ha något elakt att säga till mig eller om mig. Detta har pågått i typ 4 månader och det börjar bli riktigt jobbigt. Hon har sagt fruktansvärda saker till mig, som t.ex. att jag kommer bli våldtagen och att ingen kommer att bry sig om mig då, för det är mitt eget fel. Kan inte ens förklara hur ledsen jag blev då! Hur sjukt är det liksom inte att säga en sån sak? Hon är ju själv tjej, så förstår inte hur hon kan säga något om nåt sånt hemskt som våldtäkter! Helt sjukt! Och ibland får jag onödiga kommenterar om mitt utseende. Det gör mig så irriterad och ledsen. Jag verkligen ogillar henne något otroligt! Hon påpekar ofta vad jag säger. Bara för att hon ska ha något att säga. Ibland tror jag det handlar om avundsjuka, för hon säger alltid något negativt om något som inte är negativt på något sätt alls. Jag har berättat detta för mamma, pappa och mina vänner, och de förstår att jag inte tycker om henne. De tycker inte heller om henne särskilt mycket, för hon har förändrats. Hon tror alltid att hon har rätt om allting, och allt ska va som hon vill och på hennes sätt. Hon är respektlös mot mina föräldrar. Hon säger vad hon vill, tycker vad hon vill och gör vad hon vill utan att ens fråga mina föräldrar! Även fast hon är min brors flickvän och ”halvbor” här, så måste hon ändå tänka på att det inte är hennes hem och hon kan inte göra vad hon vill! Så gör ju inte min bror när han är hemma hos henne! Enligt mig är hon en riktig bitch! Man ska inte bete sig som hon gör och om jag skulle gjort det hos någon, skulle jag skämts. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt detta, för detta står jag nästan ut med dagligen. Bara en endaste liten dum kommentar förstör min dag. Så de flesta dagar förstör hon kan man säga. Skulle bli tacksam för svar, för orkar inte ha det såhär längre! Jag har haft en fruktansvärt jobbig uppväxt och har det fortfarande svårt i livet, och plus mobbningen från henne gör inte saken bättre! :(


SVAR

Hej!

Du ska självklart känna dig trygg i ditt eget hem, ingen ska behöva kränka dig eller behandla dig illa. Att hon har ett sådant beteende tyder på att hon har dålig självkänsla. Hon klarar helt enkelt inte av att andra har det bra och lyckas i livet. Det finns folk som då försöker förstöra för andra, så kallade energitjuvar. Jag tror att hon kanske inte mår så bra, men visar en annan sida för att dölja det.

Men eftersom problemet inte bara gäller dig, utan hela din familj så tycker jag att ni alla som bor under samma tak sätter er ner och pratar om detta problem. Jag är nog övertygad om att ni kommer hitta bra lösningar på det sättet, annars får ni väl helt enkelt komma överens att din bror och tjejen träffas utan dig o dina föräldrars närvaro (vilket oftast är känsligt för föräldrar). Att prata MED varandra istället för om varandra brukar lösa en hel del problem. Eftersom ni är fler som påverkas av hennes beteende ska ni hjälpa varandra och på så sätt bli starkare. Berätta för henne i detalj hur exakt det känns varje gång hon beter sig elakt mot dig, berätta hur ont det gör och hur sårad du blir och att hela din dag blir förstörd för detta.


Visningar : 1151

Senaste frågorna

Se Alla