user-image
Okänd
Tjej ,12 år

jag är en flicka som har vänner fast det känns inte som om dem är riktigt mina vänner. jag menar,de säger alltid knäppa/taskiga kommentarer om mitt utseende fast ibland kan de även vara jättesnälla. jag har ingen självkänsla heller och tar jag på mig en väldigt fin tröja till skolan skrattar dem på mig och frågar vem det är jag försökt göra mig fin inför. Det är rätt jobbigt för om jag har nåt ”fult” säger de att jag borde köpa finare kläder och har jag nåt fint säger de att jag inte passar i sånt. Dem blir aldrig riktigt nöjda känns det som.


SVAR

Hej! 

Jag tycker det låter som om dina vänner beter sig illa mot dig, och jag förstår att det är rätt jobbigt. 

Känner du att du har någon du kan prata om detta med?, kanske någon vuxen i din närhet som du litar på eller någon på skolan? 

Jag själv brukar tycka det är skönt att prata med någon utomstående om det som är jobbigt och genom att prata med andra kan du få stöd att hantera situationen. Du är inte ensam och det är dina vänner som beter sig fel. 

Har du försökt prata med dem om hur du känner?, kan det vara så att de inte förstår att du blir ledsen eller så kanske de behöver höra att deras beteende faktiskt inte är okej. 

Om du skulle vilja prata mer med oss på Fryshusets Nätvandrare så är det bara att kika in på vår hemsida och lägga till oss på Facebook, Skype eller KiK. 

Varma Hälsningar 

Amanda 


Visningar : 1200

Senaste frågorna

Se Alla