user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hoppas detta blev rätt nu, alltså att jag valde rätt här. Är ny här :3 Alltså… jag har ett problem med mina träningar. Tävlingssimmar. Och är underviktig (168 cm 45kg) Dessa 2 saker passar inte riktigt bra ihop. Det är så att träningarna är tuffa. Vi tränar 4ggr pär vecka. (ibland 1 timme, 2 timmar, 3-4 timmar) Och ja, jag blir hungrig och börjar frysa. Min kropp blir trött osv. Ibland får jag ångest för det. Blir glad av den minsta lilla orsaken för att slippa träningarna. iaf förr innan jag böt grupp ( nu vet jag inte riktigt då jag gått i gruppen mindre än 2 veckor). Nu är jag mera en robot som bara gör det och sen suckar efter. Jag var först i min gammla grupp, nu är jag sist. Inte alltid med i frisim iaf. Det är jobbigt då de snabbaste simmar föbi mig. En gång blev det en liten seriekrock så ca 5 for föbi mig. När någon är på mina fötter får jag stress och press och simmar hårdare. Det är väl inte så smart… men det får ming att känna ennu mer långsammare. I slutet årkar jag inte lägga kraft på simningen, förra gången sa min lärare att jag måste vara mer aggresivare i bröstsim. Men hur ska det gå om jag är trött?! Du kmr säkert att svara: ät. Men njä, om jag skulle få bestämma skulle jag äta 3- måltider. Jag har mätt känslan. Jag ogillar att hålla reda på när jag ska äta och hur mycket och hur många gånger. Det osakar press. Jag hatar press på att äta. En gång var jag NÄSTAN ett dygn utan att äta, det var skönt. Så, nu vet du lite bas fakta. Jag har skrivit till en annan ungdomssida. De skickade mig till kuratorn->hälsovårdare->dietist. Så jag har en del tips. Eftersom ungdomssidan tyckte att jag hade för farliga tankar osv. Skrivit till dem snart ett halvår kanske? Men de har hjälpt mig mycket. men vf skriver jag hit? Jo, de tkr att jag skall sluta och de känns lite som att de tröttnat på att få mina frågor som gäller samma sak. Så nu vill jag veta vad du tkr? Jag vill ju simma för hälsan skull, annars skulle jag sluta som en datornörd. För att det är roligt att tävla, det är bara träningarna jag inte klarar. Ibland domnar min tumme bort eller en och en annan tå. Innan jag bytte grupp men min tumme domnade bort nästan på 3-4h träningen. Det är ju jobbigt att äta. Jag älskar simning. Äh, nej. Jag skulle nog kunna hoppa över flera träningar. Det är bara vikten som bråkar med mig. Jag vill inte sluta. och jag vill inte må skit. Vad tkr du?


SVAR

Hej!

Jag vet inte om jag riktigt får grepp om din situation, men jag ska försöka mig på ett svar ändå. 

Att inte äta är inte ett alternativ - det förstår du också. Det kommer bara ställa till med problem. Du kommer orka ännu mindre, bli ännu smalare och så småningom få allvarliga hälsoproblem. Däremot behöver inte maten bli något jobbigt. Ät frukost tillsammans med familjen, lunch i skolan och kvällsmat hemma. Vad är det som gör att du känner sådan press? Vet du det? Om inte, fundera på det. Fortsätt gärna prata med dietist, psykolog/kurator om det ...

Ditt förhållande till simning verkar väldigt komplicerat. Men, om du vill fortsätta så ska du givetvis göra det. Jag undrar bara; om du simmar för hälsans skull, är det nödvändigt att tävla? Pressen som det medför (träningen) kanske inte passar dig? Kan du inte bara motionssimma på egen hand - i din egen takt etc.? Tävla mot dig själv?

Som det är nu skulle du nog behöva dra ner på träningen lite för att "äta upp dig". För att du ska öka i vikt behöver du ju få i dig mer än du gör av med.  

Hoppas det löser sig!

Kram, Louise


Visningar : 1253

Senaste frågorna

Se Alla