user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Heej! Jag är ingen person som brukar ha dåligt självförtroende och är för det mesta väldigt nöjd med min kropp! :) Jag tränar ca 4 gånger i veckan normalt men nu har jag inte tränat på ganska länge och ätit jättemycket fett och sånt. Jag får panik då jag upptäcker att jag vuxit ur vissa kläder som jag alltid kunnat ha :( Men jag hatar verkligen känslan av att inte vara så självmedveten längre. Jag vill komma igång med träningen igen men nu känns det som att börja om på nytt med dålig kondition m.m. Dessutom är jag grymt förkyld nu och kommer troligen inte kunna börja träna igen förän om typ 2 veckor :( Jag finner mig i det med mår asdåligt iallafall :P Vad ska jag göra för att må bättre??


SVAR

Hej!

Vad  är det som gjort att du har slutat att träna och börjat att äta onyttigt? Det behöver du nog fundera på för att komma tillrätta med din situation, tror jag. Så mitt tips är att börja i den änden. Att du lägger på dig en del i vikt är bara naturligt ... men det ordnar ju till sig så fort du återgår till din normala rutin. Så tänk efter vad det är som har gjort att du har förändrat dina rutiner. Vad tränade du förr? Kanske är det så lätt som att du har tröttnat och vill prova på någonting nytt? Eller har det hänt något speciellt som gör att du inte längre vill träna? Dessa frågor behöver du reda ut. Någonting har ju bevisligen förändrats. Om du sedan gör det på egen hand, eller med hjälp av någon annan är upp till dig. Kanske skulle du må bra av att bolla dina tankar med någon? Kanske skolsköterskan? Eller kanske någon på Ungdomsmottagningen? 

Sedan gör du helt rätt i att inte träna när du är förkyld. Mycket klokt. När du väl börjar att träna igen - ta det lugnt. Förvänta dig inte resultat på en gång, utan ta det stegvis. Börja exempelvis med promenader, för att sedan successivt öka på mängd etc. Skynda långsamt.

Kram, Louise


Visningar : 1187

Senaste frågorna

Se Alla