user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! I somras la en kille till mig som vän på Facebook. Jag känner inte han men vi bor i samma stad och är lika gamla. Vi skrev i någon vecka i somras men sedan slutade jag skriva till honom. Han skrev bl.a. att jag var snygg osv. Nu för någon vecka sen fick jag dåligt samvete för att jag slutade skriva till han så jag började skriva till han igen. Nu har han börjat tjata om att vi ska ses någon dag. Jag har sagt till han att vi borde skriva mer med varandra innan men då säger han att man bara kan lära känna varandra genom att ses. Jag tycker han verkar snäll annars. Hur tycker du jag ska göra? Ska jag träffa honom? Kram från en förvirrad tjej


SVAR

Hej!

Jag tror du måsta känna efter vad du vill. För det första, om du inte känner att du vill skriva med den här personen så ska du inte göra det. Det är ingenting du behöver ha dåligt samvete för.

Att ses utanför internet kan vara ett bra sätt att lära känna varandra bättre. Försök känna efter om det känns bra och tryggt för dig att träffa honom och ta ställning efter det. Ni ska inte träffas bara för att han vill det.

Om ni bestämmer er för att ses kan det vara bra att göra det på ett offentligt ställe där det finns andra människor. Det kan vara till exempel på ett fik eller någonstans på stan. Han kanske kan komma hem till dig när någon av dina föräldrar är hemma? Risken att det händer någonting är liten men det finns alltid en risk. Då är det bra att vara på den säkra sidan.

Hoppas det var ett bra svar, ta hand om dig!

 


Visningar : 868

Senaste frågorna

Se Alla