user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej.. Jag är en kille på 15 år och har börjat fundera lite över min sexualitet. Jag har vart ihop med flera tjejer och känt en väldigt stark relation till tjejer. Men nu är det så att jag börjar fundera på om jag är bi? Jag börjar tänka på killar ibland under onanering osv och jag tittar lite då och då på bisexuell porr och tänder på det. Jag börjar även få tankar om en av mina killkompisar. Jag kan även tycka att vissa killar är söta. Men jag känner även en starkare relation till det kvinnliga könet, och det är mest vanligt att jag blir kär i en tjej. Är jag bisexuell? Jag brukar ligga uppe och fundera väldigt ofta. Nu har jag redan kommit ut att jag är bisexuell inför några få personer, men jag har inte sagt något till mina föräldrar. Pappa är väldigt fördomsfull och han avskyr homosexualitet och jag är rädd att han inte kommer acceptera mig då han redan avskyr hans brors dotter som är lesbisk. Mamma känns det lite lättare att berätta för och min närmaste vän (som också säger att han är bi). Men det har tydligen spridits sig att jag är bi och har då fått hat för det. Men min fråga är, hur tar jag reda på min sexualitet? Och om jag nu tagit reda pä att jag är bi, hur ska jag berätta för mina föräldrar och syskon? Hur kommer de reagera? Kommer mina vänner se på mig på samma sätt som innan? Är jag verkligen bisexuell, eller är jag bara en förvirrad och osäker tonåring som söker svar?


SVAR

Hej,

Att vara bisexuell innebär att man blir kär i och sexuellt attraherad av både tjejer och killar. Upplever du dig själv bli kär och attraherad av även killar trots att du dras mer till tjejer, kan du vara bisexuell. Det är dock endast du själv som kan svara på frågan om du är bisexuell eller inte, eftersom det handlar om dina upplevda känslor. 

Du ska även veta att du behöver inte bestämma dig varken idag, om ett år eller någonsin om du är bisexuell eller inte. Låt det ta den tid du behöver och försök finna ro i dina känslor och din sexualitet. Även om samhället önskar dela upp oss människor utifrån vår sexualitet, behöver man inte alltid sätta ord på den. Det behöver inte innebära att man är förvirrad och osäker, utan endast att man inte önskar definiera sin sexualitet.

Jag kan tyvärr inte svara på hur dina föräldrar och syskon kommer reagera om du berättar att du är bisexuell. Jag kan bara hoppas på att de hanterar det bra och låter dig vara den du är. Dina riktiga vänner borde se dig på samma sätt som innan, då vem du blir kär i eller har sex med inte förändrar hur du är som vän. 

Jag hoppas att du blir respekterad för den du är, oavsett vem du kommer fram till att du är.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1599

Senaste frågorna

Se Alla