user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan, helt plötsligt känns allt riktigt jobbigt. Börjat tvåan i gymnasiet och kan verkligen inte plugga. Hittar ingen koncentration eller motivation. Vet inte vad jag ska göra för att hitta den?… Dessutom har jag fått massor av tankar att jag väger för mycket dv: 160 och väger 46kg- ser grövre ut än dem flesta i mån ålder.. Hur mycket ska man väga för att vara någorlunda normal?


SVAR

Hej där!

Egentligen, om du tänker efter, har du ju gått i skolan väldigt många år nu. Det kanske inte är så konstigt att du är skoltrött och inte hittar motivation. Det är ok att inte prestera hela hela tiden. För att hitta motivation brukar jag försöka reda ut varför jag gör saker. Till exempel skriva upp när jag är klar med gymnasiet vill jag komma in på XX utbildning eller resa eller vad du nu vill. Det får bli moroten att orka där du är du, för att om du vet vart du ska, tar du dig lättare igenom det. Och återigen, tillåta sig själv att det går segt ibland. Så är det för alla.

Sen funderar jag om det kanske går segt för att dina tankar är på annat håll? Kring mat och vikt. Du har inte en grövre vikt än de flesta i din ålder det ser jag direkt. Det handlar nog mer om hur du ser på dig själv. Jag hoppas du kan hitta sätt att jobba med att må bra istället, för jag kan som sagt bekräfta här och nu att du inte behöver gå ner. Var snäll mot dig själv, slösa inte massa tid på utseendefrågor som egentligen inte är viktiga, även om det känns så om man inte känner sig nöjd. Men mina erfarenheter säger att det ofta är tankarna det handlar om mer än vikten! Kram/Annso


Visningar : 2045

Senaste frågorna

Se Alla