user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag är 13 år och trivs inte i min klass. Killarna bara bråkar tar min mobil klagar på hur jag är vad jag gör. Vet inte riktigt vem jag ska prata med min kompis har samma problem och vi vill prata med någon tillsammans. Vi båda har börjat skriva dagbok för att må bättre men det funkar inte så bra. Visst det hjälper lite men inte alls mycket. Vad ska vi göra? vem ska vi prata med? kan det bero på självförtroende ?


SVAR

Hej!

Vad bra att du skriver in med dina funderingar! Det du beskriver verkar väldigt jobbigt.

Det killarna i din klass håller på med är inte okej och jag förstår att det får dig att inte trivas i din klass. Jag tycker du har väldigt kloka tankar kring ditt problem och att skriva dagbok är inte en dum idé. Det kan vara skönt att sätta ord på sina känslor i skrift. Däremot tror jag som du själv skriver att det är bra att berätta för någon så det kan bli en förändring- alla har rätt att trivas i skolan!

Vad skönt att du kan dela dina tankar med en vän. Att berätta tillsammans kan kännas bra. Jag tycker först och främst att ni ska berätta för era föräldrar eller någon annan vuxen ni har förtroende för. De kan i sin tur hjälpa er så ni kan få det bättre. Om ni vill kan ni även prata direkt med er lärare och förklara hur ni känner. Han/ hon har skyldighet att försöka hjälpa er! 

Jag förstår att det måste vara svårt att berätta om det här för era föräldrar men det här problemet är mycket vanligt och ingenting att skämmas över. Det är viktigt att berätta så att ni kan bli hjälpta.

Din fråga om det kan bero på självförtroende förstår jag inte riktigt. Det är de här killarna som gör fel och du har ingen skuld i detta! Det är dom som måste ändra sitt beteende. Självklart kan självförtroendet påverkas av att bli behandlad på det här viset och det är också därför det är så viktigt att få hjälp.

Om du vill kan du fortsätta prata med oss antingen genom att skicka in en ny fråga eller att chatta på Facebook, Skype eller Kik. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne under veckorna. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. Hör gärna av dig om du vill prata!

Ta hand om dig!


Visningar : 1154

Senaste frågorna

Se Alla