user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Tjo! Jag och några kompisar satt igår och snackade på fyllan, och av någon anledning började vi diskutera ifall det skulle vara möjligt att föda 2 barn under samma år. Mitt argument var att om det första barnet föddes i januari, sen tar man någon månad med det barnet, varefter man drar sig till sänghalmen igen i säg februari/mars. Det skulle betyda att det andra barnet föds i november/december samma år! Skulle detta vara möjligt, eller finns det någon slags biologisk spärr som hindrar oss från att bli gravida igen efter att nyss ha fött? Tack och hej!


SVAR

Hej,

Teoretiskt sätt skulle det vara möjligt för en kvinna att föda två barn under samma år, utifrån det du beskriver. Sedan är det inte säkert att det skulle gå i verkligheten.

Det tar nämligen ett tag för kroppen att återhämta sig efter en förlossning. De flesta kvinnor som föder naturligt spricker och det är självklart något som måste läka innan man kan börja ha sex igen. Tar dessutom månader för kvinnor att komma tillbaka i sin menscykel igen med ägglossning, så att de kan bli befruktade.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1207

Senaste frågorna

Se Alla