user-image
Okänd
Kille ,14 år

Hej, Jag har ett jätte irriterande problem jag är 1,82cm lång och väger 57kg. Jag tränar mycket och äter ofta mer än dom flesta i min klass ändå väger jag mycket mindre. Det händer ganska ofta att jag blir retad för att jag är smal. I början brydde jag mig inte men nu börjar det bli riktigt jobbigt!


SVAR

Hej!

Jag antar att du vill gå upp i vikt? 

När det gäller kroppstyp, vikt etc. så är vi alla olika. Det gör exempelvis att vissa har väldigt lätt att lägga på sig vikt, medan andra har jättesvårt med detsamma. Nu är du ju ganska lång, vilket kan vara en del av förklaringen. Kanske är det nämligen så att växer "för fort" i förhållande till din vikt. Det kommer i så fall att förändras när din tillväxtkurva börjar avta. Men, tills dess finns det i alla fall några saker som du kan prova på för att öka i vikt. Nedan följer ett antal tips via UMO.se:

- Ät vid ungefär samma tider varje dag. 
- Frukost, lunch, middag, två mellanmål och ett kvällsmål är lagom.
- Det är bra att äta något till mellanmål, även om man inte är så hungrig.
- Ät mer pasta, ris och bröd. Häll en skvätt olivolja eller rapsolja på pastan. Bre smör på brödet. 
- Välj fetare smör, margarin, mjölk och yoghurt. Undvik så kallade lättprodukter.
- Välj nötter och mandlar som snacks. De innehåller fett, men det är nyttiga fetter.
- Tänk på att äta varje mål även om du inte känner dig särskilt hungrig.
- Ät ordentligt både före och efter träning. 

Nu vet inte jag vad du tränar och om du tränar utifrån något speciellt mål ... men annars kan du fundera på att lägga till/öka på mängden styrketräning. Kondition- och intervallträning är så klart jättebra, men inte om man vill gå upp i vikt. I UM:s arkiv finns fler liknande frågor besvarade. Du kan exempelvis kolla under taggen "vikt" så kanske du får fler tips som du har nytta av.  

Kram, Louise


Visningar : 1006

Senaste frågorna

Se Alla