user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag är en tjej på 16 år. Är ganska bredaxlad och är inte direkt förtjust över det men har lärt mig acceptera det. Håller på att styrketräna nu för att ha lite mer användning för dom. Tror att det blir riktigt sexigt! Men jag skulle vilja ha breda höfter också för att göra mig mer proportionell. finns det nån träning man kan köra för att göra höfterna bredare? Skulle vilja ha höfter som typ Kim Kardashian eller Beyonce. Gärna tips på hur man ska äta och hur ofta man ska träna också :) kram


SVAR

user-image

Hej!

Kul att du styrketränar och håller igång och att du har lärt dig att acceptera det! Starkt! :)

För att få bredare och fastare höfter så finns det ett x-antal övningar man kan göra. Kommer ge dig lite exempel på övningar som du kan testa på: 

* Du skulle kunna ligga på sidan och lyfta upp ena benet upp och ner och upprepa det x antal ggr och byta ben sen.

* Sen kan du stå på alla fyra och lyfta ett ben åt gången utåt ungefär som när en hund kissar.

* Utfall och knäböj borde också göra att musklerna på sidan om rumpan får jobba.

När det kommer till hur du ska äta så beror det på om du vill gå ner i vikt eller upp. Annars kan du ju tänka på att lägga upp ett schema eller veta vad du ska äta, och när du ska äta det.
Du ska äta, Frukost, lunch, middag och mellanmål. Inte äta för mycket fet mat. Och mindre kolhydrater, och kanske någon dag kanske skippa kolhydrater helt?

Du ska ha rutiner i ditt matätande och även när det gäller din träning så ska du ha rutiner. Lägg upp ett schema även när det gäller din träning. Skriv upp datum och tid när du ska vara på gymmet och skriv upp vad du ska göra på gymmet den dagen. Ex:
 12 Oktober - Ben
13 Oktober - kondition .. osv! 

Se till att ha kvar din motivation genom pusha dig själv genom att tro på att du kan!
Du kanske kan hitta någon eller flera i din kompiskrets som tränar eller vill träna. Då kan ni uppmuntra varandra samtidigt som ni tränar! Annars kan du alltid kolla på massa motiverande youtube klipp om exempel träning och kost!

Lycka till!
Kram, Nilufer. :)


Visningar : 1193

Senaste frågorna

Se Alla