user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag är en tjej på 14 år och jag hade sex med min pojkvän idag(som också är 14), det var skönt och jag njöt verkligen. Han hade kondom, men jag är rädd att att det kanske kommit ut något från kondomen och in i mig och gjort mig gravid? det här var första gången så kanske är jag bara rädd.. eller? Isåfall vill jag gå och köpa p-piller för att vara helt 100. men hur gammal måste man för att göra det på apoteket!? Tacksam för snabbt svar


SVAR

Hej,

Vad bra att det var skönt och att du njöt, låter som en riktigt bra sexdebut. 

Så länge ni har trätt på kondomen på rätt sätt och det inte blivit någon spricka kan du vara lugn. Är ni osäkra på hur man tar på en kondom råder jag er att titta på denna video: http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-konssjukdomar/Hur-satter-man-pa-en-kondom/.

Jag tror nog din rädsla grundar sig i att det är första gången och då blir man självklart osäker. Jag tycker dock du ska försöka känna dig lugn. Är det så att din nästa menstruation inte kommer, då kan du börja oroa dig och eventuellt göra ett graviditetstest.

Vad jag förstår det som funderar du på att köpa akut p-piller på apoteket, vilket du kan göra oavsett ålder. Finns det en risk att kondomen inte skyddade och att du kan ha blivit gravid, då kan det vara aktuellt med akut p-piller. Satt kondomen på och höll under hela samlaget, ser jag dock ingen anledning till akut p-piller i ditt fall.

Du kan ändå börja med p-piller för att slippa tänka på kondom i framtiden. Finns nämligen ingen åldersgräns för när man kan börja med p-piller, utan det är bara för dig att ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/). Väl där kan en barnmorska eller läkare skriva ut p-piller efter att du berättat lite kring varför du vill börja med preventivmedel och därefter kan du hämta ut piller på apoteket. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 2422

Senaste frågorna

Se Alla