user-image
Okänd
Kille ,14 år

Hej! Jag har ett problem. Det är så att jag inte är så förtjust i godis eller andra ”onyttiga” saker som alla andra tycker om. Detta får mig att känna mig utanför då ALLA i min umgängeskrets äter sånt och jag har försökt att smaka och säga att det är gott men det blir så fake då och jag mår typ illa. Jag vill inte ljuga längre, för om nån frågar om jag vill ha nått så måste jag alltid skylla på att jag är mätt. Det börjar blir riktigt jobbigt.


SVAR

Hej!

Att inte tycka om onyttiga saker som de flesta gör är helt normalt och ingenting att skämmas över. Det är faktiskt väldigt positivt att inte tycka om det som är onyttigt då kroppen mår bättre av att inte äta exempelvis godis så ofta. Däremot förstår jag att det måste vara jobbigt när alla du umgås med äter dessa saker.

Du skriver att du inte vill ljuga längre och det är bra! Om du berättar hur det ligger till kanske de förstår dig bättre och respekterar dina beslut. Det tror jag verkligen att de kommer göra! Du kan ju fortfarande följa med till exempelvis affären när dina vänner går dit och du kan också vara med när de äter godiset.

Hoppas det löser sig, ha det bra!


Visningar : 1113

Senaste frågorna

Se Alla