user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Heej! jag är en tjej som är 13 år, 170 cm lång och väger 44 kg.. är det för mycket?? Vet du något om Scä heldygnsvård?? ska bli inlagd där vilken dag som helst och är jätte orolig och nervös.. Vad kommer dom göra med mig?? Snälla hjälp! :,(


SVAR

Hej!

Vad bra att du skriver in till oss med dina funderingar.

Du väger absolut inte för mycket! Du väger för lite och därför är det bra att människor runt omkring dig uppmärksammat det och att du ska få en behandling. Det visar på att personer i din omgivning ser och bryr sig om dig.

Du skriver att du är orolig och nervös för att bli inlagd på Scä. Vi människor oroar oss ofta för det som är okänt och främmande. Det vi inte vet någonting om, och det är inte så konstigt egentligen. Det är fullt normalt att känna dessa känslor! Jag tror däremot att de kommer avta mer och mer när du väl är där och påbörjat din behandling. Det är trots allt någonting positivt som kommer göra dig gott även fast det kanske är svårt att tänka så idag...

Jag vet inte mycket om Scä men har försökt höra mig för och kommit i kontakt med en kvinna som har vänner som varit inlagda där. Hon berättade att alla av hennes vänner är friska idag och tyckte behandlingen var jättebra. Det hon också berättade var att de här personerna precis som du var nervösa och oroliga i början men att de kom att trivas mycket bra och heldygnsvården blev som ett hem och en trygghet för dom.

Det dom kommer göra under behandlingen är antagligen att få din kropp att orka fungera, då man väger för lite fungerar inte kroppens organ som de ska och de riskerar att bli så trötta att de inte kan arbeta. De kommer hjälpa dig att få den näring du behöver. 
Du kommer säkert få möjlighet att prata med människor i likande situation som du men också professionella vuxna. De kan vara en trygghet och ett stöd för dig.

Jag tror att en dag kommer du blicka tillbaka och vara glad över behandlingen du fått på Scä, även fast det inte känns så nu. Du kommer säkert få många erfarenheter och växa som människa! 

Om du vill får du jättegärna prata vidare med mig på facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset

Annars kan du gå in på www.natvandring.fryshuset.se - Där kan du se när och vilka som är ute och chattar på bland annat skype, facebook och kik. Tveka inte att ta kontakt med någon av oss!

Ta hand om dig!

Varma hälsningar Viktoria


Visningar : 1612

Senaste frågorna

Se Alla