user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är ihop med en kille som jag har ganska ofta sex med och smekningar och allt. Ibland blir jag less för att det känns som att det är det enda han vill ha.. Men iallafall. Vi hade haft sex för några dagar sen(med kondom) och så har vi haft idag också fast utan kondom och vi körde inte hela tiden utan med mellan pauser för att hångla osv. Problemet är att sista gång han drog ur mig så runkade han av sig själv bara 1 gång och då sprutade han på mitt lår.. Han sa att han inte förstod att det var dags att komma men det hände ändå… Det finns väl risk att det har kommit lite försats ur hans kuk under sexet och då kan jag blivit väl gravid eller?Min mens borde komma idag fast den kommer alltid oregelbundet och konstigt så den borde väl komma nu i veckan. Men jag är så rädd för att bli gravid nu.. Jag har inget problem för att prata om det med min mamma men jag är rädd för att göra abort om jag blir med barn nu :( gör det ont om man gör abort? Hur många ’graviditets’ veckor måste det ha gått för att kunna göra abort? Och hur stor chans finns det att jag redan är gravid? Vad skulle du rekommendera mig att göra i denna situation? Är mycket mer än tacksam om jag får ett svar!


SVAR

Hej,

Det finns risk att det kommit lite försats ur hans kuk under sexet som därmed kan ha gjort dig gravid. Om din mens inte kommer under denna veckan kan du fundera på att göra ett graviditetstest, vilket du kan göra gratis på Ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/).

Skulle det visa sig vara positivt finns då möjligheten att göra abort som kan göra ont, men man erbjuds alltid smärtlindring i så fall. Du kan göra abort fram till vecka 18 utan att behöva ett speciellt tillstånd, men självklart är det bäst att göra den så tidigt som möjligt. Om det blir aktuellt med abort och du har fler frågor skulle jag råda dig att läsa detta: http://www.umo.se/Kroppen/Graviditet/Abort/.

Ca 20 av 100 kvinnor blir gravida under ett år om de har ett så kallat avbrutet samlag, vilket du och din kille hade. Det jag kan rekommendera både dig och din pojkvän att göra är att ni lär er utav denna erfarenheten och alltid använder kondom i fortsättningen.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1628

Senaste frågorna

Se Alla