user-image
Okänd
Tjej ,15 år

hej! igår var jag på en lagfest, jag drack en cider och en shot. när jag kom hem så sa min storasyster att det var dåligt att jag behövde dricka på en lagfest. Mamma vet om att jag tog en shot och cidern hade jag fått av pappa(köpt på konsum) men nu har jag dåligt samvete, kan jag fortfarande säga att jag inte dricker om någon frågar?


SVAR

Hej! 

Tyvärr vet jag inte vad en lagfest är för något men som din storasyster sa så tycker jag det inte låter så bra att du behövde dricka på denna fest. Att dricka alkohol är aldrig särskilt bra, speciellt inte när en är ung. 

Förstår att det ibland kan finnas en press att dricka när en är på fest men då är det viktigt att en gör det som känns rätt för en själv och försöker strunta i denna press, även om det känns svårt. 

Samtidigt kan det hända att en gör saker som en mår dåligt över och som en ångrar att en har gjort men bara för att en har gjort något en gång betyder det inte att en alltid kommer göra det. 

Det är endast du som kan bestämma vad du ska göra och jag tycker absolut du kan säga att du inte dricker även fast du har testat någon gång. Att en har gjort något en gång betyder inte att en gör det liksom.

Tycker det är jättebra att du berättade för dina föräldrar att du hade druckit, att ha en bra kommunikation med sina föräldrar kan betyda väldigt mycket. 

Du är fortfarande väldigt ung och har hela livet framför dig, försök vara stark och stå emot pressen att göra saker som du inte vill. 

Varma Hälsningar

Amanda 


Visningar : 1280

Senaste frågorna

Se Alla