user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag blev våldtagen av mitt ex när jag var 13 år vilket var för ungefär 1,5 år sedan. Jag sa till honom flera gånger att jag verkligen inte ville och skrek med ögonen sprängfyllda med tårar. Han gjorde ju såhär flera gånger men när sexet väl hände så låg jag bara där som en död fisk. Han slog mig en gång med knytnäve och jag vet inte hur jag ska komma över det här. Vi går i samma skola. Jag bytte skola men alla ignorerade mig där (t.o.m. lärarna) och jag är inte blyg utan alla fryste ut mig så jag bytte tillbaka för att den skolan är bra. Jag vill inte prata med min lärare för att hon gillar ju honom och våran kurator kommer ju anmäla händelsen och det vill jag inte för jag söker inte efter hämnd (försökte göra hämnd förr men inte längre) utan jag vill komma över det här bara. Kan inte heller prata med min mamma just nu för att hon ska precis skilja sig plus att vi fick nyligen reda på att min lillebror har autism så det blir bara för mycket för henne. Vad fan ska jag göra snälla hjälp mig. jag undrar också om ungdomsmottagningar och soc och liknande skulle anmäla det här om jag berättade?


SVAR

Hej,

Jag känner medlidande inför det du vart med om. Du är stark som trots allt klarat av att gå i skolan och hålla dig aktiv under denna tiden. Det är fullt naturligt att du än inte klarat av att komma över händelsen. Viktigt är nämligen att få pratat om vad som hänt för att kunna bearbeta det. 

Det jag rekommenderar dig att göra är att finna någon du känner dig trygg med, kan lita på och prata öppet med. Några som riktar in sig på att hjälpa unga tjejer som blivit utsatta för bl a sexuella övergrepp är http://www.tjejjouren.se/. 

Självklart respekterar jag att du inte vill anmäla övergreppet, men det är ändå bra att du får veta att du kan fram till 15 år efter att du fyllt 18 anmäla händelsen. Skulle du därför ångra dig i framtiden har du fortfarande möjligheten att anmäla. Jag rekommenderar nämligen att du överväger att anmäla för att samhället ska ha en chans att reagera och få rätsida på det brott som begåtts. Det kan även hjälpa andra tjejer att våga anmäla och berätta, för att hindra fler övergrepp i framtiden.

Alla som jobbar med barn och ungdomar har anmälningsplikt och måste därmed anmäla ett brott om de blir varse att ett barn far illa. För att må bättre ser jag att du skulle behöva psykologiskt stöd, något du kan få genom t ex Ungdomsmottagningen, Socialtjänsten eller BUP. Därför hoppas jag att du ändå överväger att ta kontakt med någon av dessa för att kunna komma över det du blivit utsatt för. Sedan kan självklart ytterligare stöd från din omgivning också hjälpa.

Jag hoppas på att du ska finna den hjälp du önskar. Du är även varmt välkommen att ta vidare kontakt med mig, du finner mina kontaktuppgifter här: http://www.sexperten.nu/kontakt/.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1508

Senaste frågorna

Se Alla